Fornøyd bruker

Vi har nylig mottatt en mail fra en som har deltatt på vår rehabilitering for personer med meniere. Tilbakemeldingen han skrev var så hyggelig at vi ønsket å dele den, så med hans tillatelse legger vi ut en sammenfattet versjon her på våre hjemmesider.

“Jeg har akkurat fullført rehabilitering hos HLF Briskeby. Jeg er høreapparatbruker og har meniere. Før jeg kom til HLF Briskeby var jeg 50 % sykemeldt, det hadde jeg vært siden februar 2019, mitt første anfall fikk jeg for over tre år siden. Rehabiliteringsoppholdet på HLF Briskeby har gitt meg livet tilbake, der fikk jeg all den informasjon jeg trengte og ikke minst korrekt informasjon av et meget dyktig tverrfaglig team.

På rehabiliteringen lærer man forskjellen på et ekte meniere-anfall og funksjonelle anfall. Det er de funksjonelle anfallene som folk forveksler med ekte meniere-anfall, og disse kan trenes bort. Jeg har vært veldig pliktoppfyllende under rehabiliteringsoppholdet og jeg har gått fra å ha daglige funksjonelle anfall (ja, opptil flere om dagen til tider) til kun fire funksjonelle anfall på de fem opptreningsukene. De to siste ukene har jeg ikke hatt funksjonelle anfall i det hele tatt! Jeg trener daglig på øvelser vi fikk av psykomotorisk fysioterapeut hos HLF Briskeby. Jeg er tilbake i 100 % arbeid og har erklært meg selv for frisk. Dette kun takket være deres rehabiliteringstilbud på  HLF Briskeby.

Jeg har hatt migrene siden jeg var liten og jeg vil sammenligne meniere-anfallene med mine migrene-anfall. Migrene består av smerte mens meniere består av svimmelhet. Ellers er alt likt, jeg har oppkast, kaldsvetter og blir sjeldent restituert før dagen etter da kroppen kjører seg selv helt i bunn. Hvor jeg tidligere kun klarte å jobbe 50 % pga. de funksjonelle anfallene kan jeg i dag endelig jobbe 100 %. Jeg skal i gjennomsnitt ha fire meniere-anfall per år, det vil si at jeg kun skal være borte fra jobb 4–8 dager inkludert restitusjon. Dette skal jeg klare helt fint og det er mye lettere å akseptere sykdommen når man kan forholde seg til kun disse fire (gjennomsnittlig) anfallene per år. Min psykiske helse har i tillegg bedret seg betraktelig under/etter rehabiliteringsoppholdet. Kunnskap er nøkkelen.

HLF Briskeby sitter på en enorm kompetanse som må synliggjøres i mye større grad. Det fortjener meniere-rammede pasienter.”

For mer informasjon om rehabilitering for personer med meniere, se meniere rehabilitering.